Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage (inkl. rygg)

Mina klienter berättar:

"En underbar och avslappnande massage som ger en avslappning som varar lång tid efter behandlingen".

"Sirpa fick mig att känna mig trygg, jag kunde koppla av helt från mitt stressiga jobb och andra måsten".

"Det här är bästa egentid för mig som små barns mamma. Familjen unnar mig det här så gärna eftersom jag kommer hem lugn och harmonisk".

Ayurvedisk medicin, utgör en form av indisk läkekonst vars ursprung spårats till cirka 5000 f.Kr. Ayurveda är grundad i ett holistiskt perspektiv och vediska utgångspunkter.

Dagens hektiska livsstil med ett överflöd av information via internet och andra kanaler gör vårt nervsystem överbelastat, ofta med stress och trötthet som följd. Regelbunden massage av ansikte, huvud, nacke och skuldror slappnar av spända muskler och bjuder in sinnet till stillhet.

Behandlingen bidrar till:

  • minskning av spänningar i ansikte och huvud
  • ökning av cirkulation till och från huvudet och utrensning av slaggprodukter
  • motverka huvudvärk och migrän
  • reducera stress/överaktiv hjärna och verka avslappnande
  • stimulera centrala nervsystemet genom vitala energipunkter sk. marmapunkter.

 Pris:
 50
min/ 800kr


Hur går en behandling till?

Västerländsk massage skiljer sig från Ayurvedisk massage. Den innehåller både mjuka, avkopplande rörelser och små raska rörelser.

Jag kommer att använda rikligt med olja i behandlingen. Oljan är ekologisk utan konserveringsmedel och den är nyttig samt rengörande både för håret och huden. Eftersom ditt hår blir oljigt är det en bra idé att ta med dig en mössa/keps eller möjlighet att sätta upp håret efter behandlingen. För de som inte vill använda olja, kommer jag använda vatten istället.

Det är viktigt att du informerar mig om eventuella skador på kroppen (t.ex. nacken, diskbråck) så att jag kan anpassa behandlingen utifrån det. Jag behandlar inte klienter med akuta fysiska problem eller feber.

Massagen innehåller fyra olika moment:

  • Massage av huvud, axlar och rygg. Klienten sitter på stolen.
  • Avslappning och lätt stretchning av ben, armar samt huvud. Klienten ligger på bänken.
  • Ansiktsmassage
  • Avslappning

Efter behandlingen:

Klienten känner sig avslappnad och ibland snurrig. Jag rekommenderar inga fysiskt krävande aktiviteter 1-2 timmar efter behandlingen. Eftersom vi stimulerar blodcirkulationen kan eventuella detox/ utrensningseffekter uppstå (trötthet, huvudvärk, förkylningssymtom). Det är därför viktigt att vila kroppen samt dricka extra vatten. Dessa symtom består inte länge och de är ett bra tecken på att din kropp rensar slaggprodukter.

Låt gärna oljan vara kvar ett tag innan du tvättar håret. När du tvättar, applicera riklig mängd schampo innan håret blöts med vatten. Därefter tvätta som vanligt.