Reikibehandling

Mina klienter berättar

"Jag kände mig lugn och positiv flera dagar efter behandlingen".

"Sirpas händer var så varma emellanåt att det nästan bränders men på ett skönt sätt. Det var en härlig känsla att känna hur avslappnad jag blev".

"Reiki dämpar smärtorna jag har pga. artros".

"Jag bär inom mig så mycket sorg att när Sirpa hade sina händer lätt över mitt hjärta, fick jag tungt att andas".

"Reiki hjälper mig som får panika attaker och jag har börjat sova bättre".

Reiki är en holistisk behandlingsmetod med japansk ursprung sedan över hundra år tillbaka och kan lindra eller förebygga stress och smärta. Den är godkänd och rekomenderad av WHO (World Health Organization) som välfungerande komplementär metod till den traditionella sjukvården.

Forskning har visat att Reikibehandlingar ger mätbara positiva resultat som minskade nivåer av stresshormoner, snabbare läkning av sår och snabbare återhämtning efter operation och sjukdom. Den hjälper även att hantera kronisk smärta.

Under Reikibehandling upplever klienten en djup avslappning och ett behagligt lugn. Kroppen och psyket får då möjlighet att återhämta sig och använda sin energi för läkning. Det ökade välbefinnandet kan göra det lättare att leva med en sjukdom och därmed skapa en högre livskvalitet för individen. Personer som upplever sig väldigt stressade och som har svårt att komma ner i varv upplever Reiki som ett väldigt bra verktyg för avslappning.

Det är inte ovanligt att klienten somnar till en stund under behandlingen och efteråt brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång.

Pris:
60min/ 800kr 

Hur går en Reikibehandling till?

Under en Reikibehandling är klienten alltid fullt påklädd, blundar och slappnar av på en behandlingsbänk. Jag lägger mina händer på olika punkter på klientens kropp, antingen enligt ett standardschema eller utifrån klientens behov.

Låt mig veta dina behov innan vi börjar. Till exempel, om du har svårt att andas och ligga platt är obekvämt, säg det. Eller nämn om du har opererats nyligen och inte vill bli rörd där ärret fortfarande är ömt. 

Under Reikibehandling upplever många värme och/ eller "att det pirrar". Värmen kommer från mina varma händer och sprider sig genom kroppen. Kroppens energi flödar genom energibanor som finns över hela kroppen. Det gör att man kan känna värme i fötterna trots att jag håller mina händer på axlarna.

Hur Reikienergin ska användas bestämmer klientens egen kropp dvs. Reiki prioriteringsläker. Energin går till det som klienten har störst behov av att få hjälp med för tillfället.

Efter behandlingen följer ofta ett kortare samtal om både klientens och mina upplevelse.

Det bästa resultatet nås genom regelbundna behandlingar. För nybörjare rekommenderas minst tre behandlingar för att du ska få en möjlighet att utvärdera vilka fördelar du upplever.

Efter behandlingen.

Efter Reikin mår man ofta toppen och är fylld av energi, men ibland sker även någon form av utrensning. Fysisk utrensning i form av huvudvärk, rinnande ögon, slem i halsen, ökad urinavgång eller mentala utrensningar som sorg eller nedstämdhet kan förekomma ett par dagar efter behandlingen. Det är viktigt att denna process får tid att ta plats, och du behöver lyssna på kroppen.

Reiki är endast ett komplement.

Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet, men kan inte ersätta konventionell cancervård, kirurgi eller psykiatrisk vård.

Däremot kan Reiki utgöra ett värdefullt komplement till dessa. Exempelvis USA, Storbritannien, Irland, Frankrike, Nya Zealand, Australia, Malaysia och Tyskland använder Reiki inom allmänvården.

Vid allvarliga sjukdomstillstånd ska man alltid söka läkarvård i första hand! Vill man komplettera med Reiki ska man alltid fullfölja den behandling läkaren föreskriver.

Reiki är friskvård

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Det innebär att om du har "friskvårdspeng" på jobbet kan du använda den till Reikibehandlingar. För dig som är arbetsgivare innebär det att Reikibehandlingarna är avdragsgilla på samma sätt som exempelvis massage.

Mer information om Reiki hittar du på Förena Reikiförbundets hemsida.